25 augusti 2009

Humlor och Trollsländor.


Egentligen skulle detta bli ett inlägg där jag tänkte visa ett par tröjor som jag sydde klart i helgen. Jag började ju jobba på dem förra veckan men hade ju migrän några kvällar så de blev inte klara. Igår när jag kom hem tidigt så fotade jag tröjorna ute i det fina vädret men klockan tio på kvällen när jag laddade in dem och tittade på dem i datorn så var bilderna inte alls fina. Alldeles för ljusa och med skuggor.

Hmmmm........tänkte jag, vad ska jag nu hitta på.

Jo,jag letade i mina mappar och hittade bilder på lite Tilda pyssel som jag gjorde för lääääänge sen. De visar jag idag istället. De kommer från den allra första Tilda-boken jag köpte, nämligen Tildas Trädgård. Det är lite olika Humlor och Trollsländor gjorda av flörtkulor, lera och ståltråd.

Här är två trollsländor, den ena sitter i en liten lerkruka och den andra håller i en. Vingarna, armarna och benen är gjorda i nån slags papperslera. Vingarna var lite svåra att få till.

En humla som sitter och solar.

En humla som har krupit ner i en mini-vattenkanna av zink.

Denna och den översta med humlan i mini-mjölkhinken är mina favoriter. Det beror antagligen på den söta hinken och vattenkannan i zink.

De står på en hylla i Alvas rum. Vad tycker ni om dem?

5 kommentarer:

BubbleLeeloo sa...

Hej!
Jag tycker dom är jättesöta! Jo det är bra med oss! Jag har börjat plugga på distans till Undersköterska och kommer att jobba ca 60 procent. Hur är det med er då? Kram Anneli

Jen sa...

Halloj!
Förlåt att jag är sen med att svara på din kommentar, men här hemma har vi precis haft besök av storken, så tiden har inte riktigt funnits att hinna med annat.

Susannes antika lada ligger strax utanför Kungsör.

Vad roligt att du tyckte om min blogg, själv hade du en hel del fint pyssel, som jag gärna skulle vara ägare till...hi hi hi.

Ha det gott!! Kram jen

á Yeliqa sa...

Åh så fina små humlor och trollsländor....

Anonym sa...

Vilka söta små krabater du pysslat ihop. Bra att man har en inspirationsmapp att ta till när det inte blir som man önskar.

Fy för att ha migrän....

Såå det finns backluckeloppis på Värmdö med, kul!

Jag tänkte stå en av dagarna första helgen i september, det kommer bli en salig blandning av gammalt och nytt

Kram Lena

Ebbas änglar sa...

Men dom är ju alldeles bedårande, såååå söta!
Och ja, den sista är nog sötast....
Ha det gott/ Malin ^^,