16 juli 2009

Norrland

Nu är vi i lugna Norrland på semester. Hade tänkt blogga på en gång vi kom upp hit eftersom jag visste att de satt upp en ny Telia-mast i närheten så att dator och allt skulle funka. Förr så kunde vi inte ens ringa med mobilen , eller jo om vi gick två kilometer upp på en hög backa så kanske vi hade lite täckning.
Trots denna teknikens under så blev det ju några dagars glapp i alla fall, jag blev nämligen sjuk.

I söndags morse påbörjade vi resan och för ovanlighetens skull hade vi bokat in en hotell övernattning i Umeå eftersom det var första gången barnen (Alva 4 år och Anton 1 år,10 månader) skulle åka bil så långt. De var underbara i bilen och resan gick hur bra som helst.

Jag hade däremot haft ont i halsen dagen innan vi skulle åka och kände även av lite magont som sen skulle visa sig vara någon slags magkatarr eller liknande. I alla fall, när vi skulle fortsätta resan vidare från Umeå dagen efter så fick jag förutom allt annat en mega stor migrän attack. Det var inge vidare att tillbringa ungefär fyra timmar i en bil som åker på knaggliga grusvägar med halsont, magkatarr och en hejdundrande huvudvärk. Jag knaprade i mig min migrän medicin så när vi kom fram kunde jag stappla från bilen och in i huset och lägga mig i soffan. Sen blev jag lite bättre, till dagen efter i alla fall då det hela började om. Låg i sängen nästan hela dagen och trodde att mitt huvud skulle sprängas (eller snarare ögonen eftersom det är de som gör ont när jag har migrän).

Knaprade i mig två migrän tabletter och vanliga alvedon men ingenting hjälpte, det var bara att ligga och lida. Min snälla familj gav mig kalla handdukar som jag kunde lägga på pannan och det lindrade åtminstone en tiondel av smärtan. När jag vaknade på morgonen dagen efter och kände att det inte riktigt hade gått över så tänkte jag att nu skiter jag i allt, de får helt enkelt skjutsa mig till närmaste sjukhus (typ tio mil bort minst) där de får ge mig en spruta med morfin eller bara söva ner mig för nu vill jag inte vara med längre. Men jag svalde två alvedon till och sedan gick det faktiskt bort. Halleluja!

Jag tror ingen som inte har haft migrän kan föreställa sig vilket helvete det är.......

Nu ska jag i alla fall passa på att njuta av de sista dagarna vi är här. Det är så himla lugnt och fridfullt och så härlig natur att man blir glad och lugn ända in i själen. Barnen verkar också vara överförtjusta, Alva har bosatt sig i min och syrrans gamla lekstuga (som är ca 20 kvm stor och byggd av min morbror och morfar) och Anton han springer runt och är glad. Okej, de är vakna rätt länge eftersom det aldrig blir riktigt mörkt men det bjuder vi på.

Självklart har jag med mig lite pyssel som jag håller på med lite ibland men det blir inte alltför mycket!

3 kommentarer:

Ewa sa...

Välkommen till Norrland.
Hoppas du får vara frisk och njuta av den resterande delen av semestern. Inte kul att vara sjuk.

Kram
/Ewa

Johanna sa...

Hejsan, hoppas ni har det trevligt och att migränen är borta på riktigt. Du verkar vara i närheten av mina hemtrakter:)

Johanna sa...

Hejsan, hoppas ni har det trevligt och att migränen är borta på riktigt. Du verkar vara i närheten av mina hemtrakter:)