20 juli 2009

Lite mer Norrlandsbilder........

Eftersom jag gillar Norrland så mycket så måste jag bara pressa in lite fler bilder här på bloggen trots att jag nu har återvänt hem. Nu är ju detta inga typiska Norrlandsbilder kanske men det är bilder från "mitt" Norrland i alla fall. Nu kanske det är några som läser min blogg ibland som undrar varför jag skriver mitt Norrland men jag är ju faktiskt halv-norrlänning (om man nu kan vara det) men min mamma är från Norrland och jag förstår faktiskt Pitmåle väldigt bra måste jag säga!


Här är lite bilder som jag fotade på "slakthuset". Ja, det låter ju grymt men morfar var en jäkel på att jaga och han kunde flå och stycka älgar och fåglar och annat de jagat.


När jag var liten tyckte jag att det var rätt läskigt och jag kommer ihåg en jul när jag tittade ut genom fönstret och fick syn på en jättefin fågel som satt i ett träd precis utanför. Ropade så klart på mamma som kom och tittade och sekunden senare brann det av ett skott och sedan kom morfar upp och la en fin svart och blank Orre på lite tidningspapper på bordet. Vilket trauma. Gissa om jag hade lite ångest ett bra tag över att det var mitt fel att den råkade sluta sina dagar just där och då.


Gamla rostiga sågar och den gamla dörren som stängs med en tjock, kraftig och rostig kedja.

En gammal slipsten som både är rostig och full med mossa.

En dag så var det ett väldans oväder. Det inte bara öste ner utan det åskade och blixtrade så man nästan blev lite rädd. Dessutom så började det dessutom hagla, det var längesen jag såg det. När jag sedan gick ut för att besöka dasset blev jag så förvånad för på baksidan av huset såg det ut som det låg en massa snö men det var en massa fina, små isbitar som låg där mitt i sommaren. Det såg rätt så kul ut!

Sedan så måste jag bara avsluta med att visa min egen lilla Norrlänning. Han smälte så fint in i den lantliga miljön i sin skogsmulle-outfit. Dottern därmot vill ju bara ha klänningar så hon trotsade myggsvärmar (det fanns som tur var inte så mycket mygg) och envisades med att vara ha klänningar under hela Norrlandsvistelsen.

Det var en liten hälsning från Norrland. Nu mår jag lite bättre i alla fall även om jag tror att jag har haft huvudvärk lite varje dag hela veckan. Suck! Men nu måste det ju bara vända!

Om någon dag så bär det vidare till Värmland istället!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ååå vad söt han är. Vad kul att ni kommer till värmeland det sköna. Vilket himla oflyt du haft med migrän under norrlandsvistelsen. Hur länge stannar ni i värmland? Vore ju kul om vi kunde ses nån dag (eller kväll). Ni är alltid välkomna hit om ni har vägarna förbi.

Kram Kristina