26 mars 2008

Första klänningen klar. Yippie!

Äntligen! Ikväll vart Alvas första (ja, jag tror det blir fler) klänning klar! Tror till och med att hon kommer kunna ha den utan att skämmas för mycket. Det är så himla roligt att sy. Eller visst egentligen är det bara roligt att sy när det går bra, inte när det strular.
Denna gången har det inte strulat så mycket men jag får erkänna att jag nog gjort en del fel trots att jag följde detta mönstret som kallas för "Easy". Skulle vilja förbättre en del grejjer själv. Har ju spanat en del på andras sybloggar och skulle vilja strunta i att sy i ett blixtlås och bara ha knyten i ryggen istället. Delvis för att det är lite krångligt att sy i blixtlåset (fick inte till det nått snyggt upptill) men också för att det är lättare att ta av/på en klänning utan blixtlås. Dagisfröknarna på Alvas dagis vill ju helst att de ska ha "enkla" kläder på sig och ett blixtlås i ryggen räknas nog inte in i den kategorin.

Om ni har några bra sytips eller bara tips eller kommentarer överhuvudtaget tags dessa tacksamt emot!  • Mönster : Burda "Easy"
  • Storlek : 104
  • Tyg : Ikea
  • Band : Panduro

2 kommentarer:

BubbleLeeloo sa...

Den blev ju jättefin klänningen och väskan med! Fina tyger; inte har jag då sett så fina tyger på IKEA men det kanske inte finns på IKEA i Uppsala...

www.syfroken.se sa...

Klänningen blev ju superfin!
Förstå arr den var lite knepig att sy med dragkedja och snedremsan. Prova att sy med knappar på axlarna och bara en infording upptil, så syr jag nästa alltid mina klänningar. Jag tycker om när det går fort, men blir fint. Jag kan förklara närmare om du vill.
Har du köpt tidningen Ottobre som finns på bla pressbyrån och Ica, där finns så många fina mönster!!