16 juni 2009

Två blommiga klänningar.

I väntan på min nya symaskin så tänkte jag färdigställa diverse projekt som har varit halvklara, har sett att dem kallas för UFO:n (Un Finished Object) på sy-bloggarna. Ett roligt och passande namn även om jag tycker att något är ett "UFO" så tycker jag att det är mer ett konstigt objekt. Dessa två UFO:n har varit så gott som klara, det har bara varit kantbanden som har saknats, jättelöjligt att jag inte har sytt klart dessa förrän nu. Tror att det var projekt "Tilda-pyssel" som kom emellan.

Nu är de i alla fall klara och blev så här:


En härligt sommar blommig klänning med spetsdetaljer upptill och nertill, kantad med ceriserosa kantband. Stl : 68.

Sedan blev det en till i samma härliga sommartyg där spetsen sitter uppifrån och ner. Denna har små ving-ärmar och är kantad med äppelgrönt kantband. Stl : 62.


Gillar verkligen tyget, har använt det till två syskon klänningar till Alvas bästa dagiskompis, dessa kan du se här. Har även sytt en klänning till Alva i detta tyg men den får jag visa senare.

I övrigt känner jag mig allmänt sönderstressad! Stressad på jobbet, stressad via dagis och stressad hemma, kan det bli värre? Jag fattar inte att allt ska hända samtidigt under Maj och Juni? Varför är det så? På jobbet är det stress inför sommaren och vi "kör" lika många batcher ändå men det ska snart lugna ner sig lite, på dagis är det en massa möten (föräldracoperativ) och det är avslutning där man ska ta med sig en egen paj osv. Hemma är man stressad för att det ska städas, packas, fixas inför midsommar och jag vill hinna sy och pyssla. Är ju dags för att lämna presenter till Alvas och Antons fröknar och dessa presenter har jag i vanlig ordning tänkt sy själv. Har iofs redan börjat men fastnade då det behövdes ett par dragkedjor ( som jag trodde jag hade men de var för korta) men nu ligger de på posten och ska hämtas.
En klen tröst är ändå att jag har förstått att det finns fler än jag som känner det så här!

4 kommentarer:

Ewa sa...

Vilka underbara saker du syr.
Hur gick det med overlooken? Köpte en för en massa herrans år sedan, och sydde som en toka. Har haft ett långt uppehåll, men vill börja sy igen. Overlooken är ett av mina bästa köp, måste bara hitta pedalen till den som jag förlagt i nån flytt... Jag har en Husqvarna.
Ska kika in igen.

Mvh
/Ewa

kristina sa...

Synd att vaxduken är slut men en väska med tyg på insidan är helt ok för mig iaf. Jag är säker på att Milton skulle gilla den. Är det tyget med en skattkista+guldpengar som du hade till den snygga solhatten du sydde för ett tag sen? Gissa om jag är nyfiken på nykomlingen. Gunnel sa till mamma att han var lik William. Vadkul att det blir midsommarfirande i stugan. Jag var rädd att det inte skulle bli något i år. Vi ses på fredag.
Kram k

Gårdsromantik sa...

Men så charmiga!

Sista dan för min tävling om emaljskylt - hoppas du hinner kika in!

Glad Midsommar!

Kram Maud

anna sa...

Så söta! Vilken fin blogg du har!