16 december 2008

Lite juldekoration.

Jag brukar inte ha enar inne men jag råkade köpa två för mycket till julgrupperna som jag har utomhus så då tyckte jag synd om dem och tog in dem istället. Det vart ju riktigt mysigt.
Dekorerade den med fina hjärtan från Åhléns. Den fina lyktan har jag letat ett tag efter. För ett par år sedan köpte jag nämligen två jättefina lyktor till min svägerska och blev själv jätteförtjust i dem men har inte hittat sånna någonstans. Nu hittade jag bara en liten men skulle även vilja ha en som är något större.
Tyvärr råkade lyktan ut för en liten olycka redan efter två dagar. Det var nämligen så att vårat värmeljus började brinna. Det är faktisk andra gången det händer på ca ett år (japp, det är värmeljus från IKEA)! Det läskiga var att sambon var bortrest och jag höll på att lägga båda barnen, låg och läste saga när jag tyckte att det började lukta konstigt och när jag gick upp såg jag ju hur det rök från den lilla lyktan. Men den klarade sig rätt så bra trots allt.
Så här såg det ut förra gången ett värmeljus brann.............

Inte direkt snyggt. Nu var det ju egentligen inte det här jag skulle skriva om men det kan ju vara bra att varna lite så här i ljus-tider!

De senaste två dagarna har sambon försökt köpa julgran, det har inte gått så bra. Igår var jag på bowling och sedan julbord med mitt jobb (trots att jag är mammaledig) och efter bara en timme ringde och sms:ade han och jag tänkte att det är konstigt att de inte klarar sig själva en timme ens. Men han bad mig bara kolla i väskan om hans plånbok möjligtvis låg där. Javisst gjorde den det, fattar inte hur den hamnade där. När jag åkt hemifrån hade han packat ner barnen och åkt och valt ut en gran men sen när han skulle betala den hade han ingen plånbok. Idag när han tog med sig Alva för ett andra försökt ja då hade de redan stängt.

Verkar inte som om vi ska ha någon gran i år. Men OM vi lyckas få tag i en gran då ska vi mysa till det lite med glögg och julmusik och pynta den! Jag gillar när det är mycket kulor men jag är allergisk mot glitter och svenska flaggor. Jag vet att det är tradition här i Sverige men jag skyller på att jag faktiskt är till hälften norrländsk och häften tysk. Då kan man ju göra lite som man vill eller hur?

1 kommentar:

Stormvikens Anita sa...

HEJ! Har nu läst din blogg och är själv barnsligt förtjust i Tildor och har sytt många. När jag läser närmare så förstår jag nu att vi har mer gemensamt än att sy och pyssla. Vi har båda rötter från ett rött hus på landet i Norrbotten, Magda din mormor, och min mamma var systrar. Kul att se att hennes intresse för att sy och pyssla lever vidare hälsningar Anita