06 augusti 2008

Alva´s Rum

Just nu är jag på semester i sommarstugan i Värmland igen. Funderade på vad jag skulle skriva i bloggen nu och kom på att jag inte visat bilder från Alva´s rum.
Hare ju en massa bilder på datorn som jag fotograferade innan vi flyttade ner spjälsängen och skötbordet till Antons rum och Alva fick en växasäng istället.
Tyvärr har jag fotat när det var jätteljust ute så bilderna är inte så bra och Alvas rum är ju inte så stort och har dessutom snedtak så det fick inte alltid plats så mycket som jag ville på bilden.

Men så här såg ialla fall Alvas rum ut från början :


Eftersom Alva är första barnet och man hade en massa tid över så fick hon ett par "lyx"-tapeter med motiv från Beatrix Potter. Dessa köptes i en butik som heter Farmhouse och de säljer en massa snygga(men rätt dyra) inredningsdetaljer till barn.
Vi visste ju inte innan om det skulle bli en tjej eller en kille och jag våndades lite över vilka tapeter jag skulle välja. När jag kom till affären hade de detta motiv i både rosa och blått men det rosa var inte alls lika fint som det blåa så det var ju lätt att välja till slut i alla fall! Och det passar faktiskt perfekt även till en tjej!
Sitter små fjärilar på snedtaket ovanför spjälsängen och när Alva var liten hade hon även en jättegullig trämobil med fjärilar.

Så här såg det ut vid Alvas skötbord. Så klart är möblerna från Ikea eftersom jag inte hade kommit på charmen med att köpa gamla möbler och fixa till. Fast Ikea har ju en del bra grejjer trots allt. Gillade skötbordet som man sen kan fälla upp så att det ser ut som en riktig bokhylla.
Fast frågan är om vi kommer behålla det för nu gillar jag ju vitt mer också och Alvas möbler är ju inte direkt vita.
Om man tittar noga så ser man två figurer som hänger ovanför skötbordet och om man drar i dessa så gungar de upp och ner. Det var riktigt behändigt när Alva ville vända sig åt alla möjliga håll.Bredvid skötbordet satt jag upp tre rader med snören där man egentligen ska sätta upp barnets teckningar men jag satte upp grattiskort istället. Så från början satt det "Grattis till babyn"-kort, Dop-kort och "1-års"-kort.
En av Alva´s bodysar med tryck på fick också hänga på en krok nedanför.
Här är en närbild på tavellisterna ovanför spjälsängen.
Alva samlar på snöbolls-glober (har ingen aning om vad de egentligen kallas just nu). Tycker också om hennes dop-ram som står på hyllan.
Den fina klockan från SIA har Alva fått från sin snälla moster. Är faktiskt en pirat på (lite otjejigt kanske men så fin). Jag är egentligen inte för prinsess-hysterin utan försöker få Alva att gilla annat men trots detta försök så är Alvas älsklingsfärg inte helt otippat rosa!

Nästa inlägg får jag visa resten av rummet.


2 kommentarer:

Kristina sa...

Det är alltid lika kul att titta på dina foton. Du är så pysslig och har så mycket bra ideer. Det vore kul om du kom på tisdag. Det är bara att du/ni dyker upp om tid och lust finns.

Millas hem sa...

Hej...har varit här och kikat!
Kram C