20 juli 2008

Nytt kakfat!

Nu har vi tagit en semestervecka och åkt till Värmland och sommarstugan igen.

Så nu blir det varken nått nytt sy-alster eller skåp-målning på ett tag. Jag får väl hitta på nått annat att pyssla med så länge. Har iofs börjat måla en pall här som Alva kan ha när hon borstar tänderna men den är inte så mycket att fota.

Däremot ska jag visa ett fint kak-fat som jag fått av min kära svärmor Gunnel eller Gunna-Bettan som hon även kallas. Jag gillar det supermycket så där kommer det stå fina kakor på när det är kalas. Tack så mycket!

Idag har det mest regnat här, stället kallas ju även för "regn-höla" (ja det uttalas så men jag har ingen aning om hur det stavas, det är ju på värmländska det ska sägas) av en viss anledning.
Jag letade på nätet om jag kunde hitta någon auktion här i närheten men jag hittade ju ingenting, så tråkigt! Förr så fanns det varje söndag en jättebra auktion här i närheten, jag hann gå på den två söndagar, men nu har han som var auktionsutropare dött så det var det.
Jag som aldrig ens vågade bjuda, hi hi, tänkte öva upp mig lite i år!
Dessutom verkar det som om de ska lägga ner den enda loppisen som jag hittar till också men jag ska fråga min kontakt i Karlskoga om hon har något bra tips, har du det Kristina?
Här är ialla fall det fina kakfatet :

6 kommentarer:

Kristina sa...

Piss-höla kallar vi det i våran familj :)

Jo men visst finns det en jättebra (för det mesta) auktion som hålls på torsdagar kl 17 i gelleråsen. Ibland har de även auktioner på lördagar kl 11. Jag vet inte hur det ser ut denna vecka men det står nog i morgondagens tidning så jag återkommer så fort jag vet nåt mer. Kakfatet var jättefint. Jag ska till Nora imorgon och hoppas på att fynda lite. Nu ska jag sluta för det åskar. Hälsa alla i stugan. Kram från Kristina.

Kristina 30 colla sa...

Godkväll i stugan.
Det stod inget om auktion i dagens tidning men imorgon gör det nog det så du ska du få veta om,när var och hur det blir auktion. Magnus jobbar denna vecka (i hagfors) men kommer fredag eftermiddag. Ni får jättegärna komma på fredag om ni har lust.

Kristina sa...

Kristina, 30 coola jordsnurr skulle jag skriva men jag är så trött så det blev nåt helt annat. Godnatt, vi hörs imorrn.

Kristina igen sa...

Hej igen.
Det verkar inte som om det blir auktion på torsdag för det har inte stått något i tidningen. Jag skulle tro att det blir på lördag förmiddag istället. Då står det i morgondagens tidning så jag ska kolla upp det. Lördagsauktionerna brukar var vara lite bättre= mycket finare grejer.

Kristina såklart sa...

Blev håret bra? Imorgon lördag är det auktion kl 11 i gelleråsen (visning från kl 9.30). Jo det vat helt ok i nora. Jag köpte en ask för smycken och en skål. Kom gärna förbi sen om ni har tid. Magnus är med hemma nu. Han skulle ha kommit hem idag men kom redan igår. Nu ska jag städa.

Guess who sa...

Hoppas ni gjorde några fynd på auktionen. Om ni orkade er iväg i värmen. Man orkar ju knappt röra på sig när det är såhär varmt. Men jag ska inte klaga. Ha det gott. Nu åker vi till ödeshög och semestrar i några dagar.