16 juni 2011

Mormorsruta


Bild : Tipsy Tessie

Jag tänkte ju att jag skulle virka lite som terapi nu när jag inte kan sy för att tillfredsställa mitt stora pysselbehov som jag har för tillfället.
Tänkte att jag skulle testa att göra ett gäng mormorsrutor för "det är säkert lätt som en plätt"!

Nehej, det var inte alls lätt för en som inte har virkat mycket alls här i livet.
Jo, för två somrar sedan så virkade jag ju faktiskt en hel elefant (dock liten), den är fortfarande inte ihopsydd, så därför tänkte jag att jag säkert klarar av en enkel mormorsruta.

Nu har jag suttit i två timmar och inte fått ihop en endaste en.
Jo, kanske en är färdig nu för jag tror äntligen jag har fattat hur man ska göra.
Det är så härligt att det finns internet och folk som videofilmar när de virkar, helt sjukt egentligen när man tänker efter men väldigt praktiskt när man har fastnat och behöver hjälp.


Imorgon tänkte jag fortsätta virkandet för att se om jag har förstått helt rätt.
Men jag fantiserar redan om hur kul det ska bli när jag har blivit duktig och även kan svänga ihop blommiga mormorsrutor.


Eller varför inte en Hello Kitty ruta?

4 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Dom blommiga var underbara!/Åsa

Anonym sa...

Hejsan Tanja.
Nu ska jag göra ett försök att skriva en kommentar. Jag får aldrig ha datorn ifred längre utan Milo ska alltid titta på youtube. Bjam bjam och tut tut är det som gäller. När ska ni flytta in i nya huset?? Gud vad fräscht det såg ut. Så ljust och luftigt. Fast jag gillar ju erat "gamla" hus med. Du har ju inrett alla rummet så fint. Känns det inte trist att behöva lämna det? Jag är faktiskt lite trött på vårat trånga hus. Inte så att jag vill flytta men jag skulle gärna vilja att vi byggde ut. Övervåningen är en katastrof och vi har ju bara ett badrum i huset. Kul att du börjat att virka. Du får visa upp i bloggen vad du gör. Det är alltid lika kul att se vad du pysslar med. Ska ni till värmland snart, typ till midsommar? Jag har inte jobbat något alls denna vecka för grabbarna har haft vattkoppor. De har verkligen varit jättesjuka och haft hög feber i flera dagar. Självklart har Magnus jobbat i stockholm denna vecka så det har varit lite kämpigt. Idag skulle det varit min sista arbetsdag för nästa vecka går jag på semester. Det ska bli härligt. Kul att du bloggar igen. Jag ska med ta upp bloggandet igen. Men så fort jag loggar in på bloggen så glömmer jag vad jag ska skriva.
Ha det gott och hoppas vi ses snart.

Kram Kristina

BubbleLeeloo sa...

Hej Tanjis!
Jättefin ruta med fina färger. Jag försökte lära mig virka lite förra året men kom inte så långt. Har köpt flera böcker och skulle vilja börja men kommer inte till skott. Det är ju så mycket annat som ska fixas! Jag har semester v. 28-30. Vi får kolla kalendrarna och boka in något! Ha det bäst! Kramis

Helena sa...

Ge inte upp! :) Du kommer nog snart på hur du ska göra. Det är verkligen tur att man han hitta så mycket info på nätet och filmer på youtube ang virkning.