04 maj 2009

Blommig solhatt


Den här fina solhatten sydde jag direkt efter jag sydde "test"-modellen. Den här ska bli Alvas, känns nästan lite för fin för dagis men det får väl gå. Jag kan ju alltid sy en till!


Den är sydd i två blommiga tyger från Stoff & Stil. Själva tyget till foder slängde jag bara med i beställningen när jag köpte ett annat tyg men det visar sig att jag gillar det supermycket.
Solhatten är i storlek : 52.


Jag är inte riktigt kompis med mina bilder just nu! Har fått för mig att jag bara vill visa själva plagget, i detta fall sohatten, och få bort allt det trista runt omkring.
Hur gör jag detta? Någon som har nått bra tips? Jag har ju tillgång till Photoshop (ej det nyaste) men jag har inte riktigt tid till att sitta och pilla med det i flera timmar för att lära mig hur jag ska göra. Någon som har någon snabb-expert-hjälp?

5 kommentarer:

florin sa...

Jätte söt! I dag har jag oxå köpt tidningen :-)

Jag gör inget alls med mina bilder, jag fotar dem mot svart bakgrund helt enkelt :-) Därför kan en del bilder se lite knasiga ut. Inte helt lätt att få rätt färger på tygerna när man fotar mot svart, inget jag rekomenderar...

MayaLee sa...

Hej!
Väldigt fin solhatt! Angående bilderna: du kanske skulle försöka ha en ganska vit bakgrund? Jag brukar använda mig av vitt tyg eller ett ganska stort vitt papper. Så böjer jag det lite så blir det inga skarvar som syns.

Tack så väldigt mycket för din åsikter på mina porträtt! Det betyder jättemycket för mig. Man blir lätt "hemmablind" och så har man ingen att bolla ideér och åsikter med!

Kram
/MayaLee

BubbleLeeloo sa...

Hej Tanja!
Den solhatten vart superfin! Jag har faktiskt också det storblommiga tyget hemma som jag köpte för en tid sen. Har tänkt att sy lite kuddfodral... Jag tycker dina bilder ser jättebra ut men det gäller väl att välja plats var man tar bilderna. En vit bakgrund brukar ju bli bra! Kram Anneli

Kristina sa...

Vilken underbar hatt. Klart jag kan skicka lite bilder på Milo. Självklart kan du även få lite hotta hunkiga bilder på Magnus:)Jag vet inte hur man mailar bilder eftersom jag är lika bra med datorer som en 85 åring men jag ska be Magnus hjälpa mig.
Hoppas allt är bra med er och det går bra att jobba igen efter mammaledigheten. Själv är det bra. Milo har fått kolik (en lightverson än så länge) och skriker för det mesta så det är lite trist men det kunde vara värre så vi står ut och försöker vara glada och lugna.

Hälsa familjen.
Kram Kristina

www.syfroken.se sa...

Vilka söta tygkombinationer. Du är så otroligt nogrann!! Visste inte att tidningen hade kommit, vill också ha!!!