21 mars 2009

GRATTIS ALVA!

Min lilla stumpa har fyllt fyra år!

Idag hade vi stort kalas för familjen, totalt 14 stycken plus en vovve och en bebis i en mage (dock inte i min som tur är)!
Det var ett supertrevligt kalas och alla var glada. Jag lagade Boeuf Bourguignon , vilket jag aldrig har lagat förut och det blev riktigt gott. Jag är lite smått korkad som testar nya recept när jag ska ha middag men jag tycker det är så roligt och tror ju aldrig att det ska bli misslyckat.
Efter middagen blev det tårta och Alva hade önskat sig en rosa princesstårta och det blev en special variant.

Dekorationerna på kjolen är något fel färg för min smak men för er som undrar om den verkligen smakade gott kan jag ju säga att den var väldigt mumsig, tur att det blev en del kvar. Nästa gång kanske man ska testa att baka tårtan själv för jag hittade ett recept här .
Eftersom tårtan var köpt så hade jag ju självklart bakat en del. Det som blev väldigt omtyckt var mina rosa maränger som jag bakat enligt Leila´s recept!

De blev inte bara goda utan fina att se på också.

Ett gäng marschmallows klubbor. De gjorde jag för första gången till Antons dop förra december. De är väldigt dekorativa och självklart goda och framför allt är de ju riktigt lätta att göra.
I bakgrunden skymtar det fina födelsedagståget som Alva fick i present förra året.

En fin rosa skål med lock (sk.bonbonjär), fylld med rosa skumhjärtan. Bägge från Lagerhaus.

Både Anton och Alva höll i gång tack vare sina favoritkusiner William och Linnéa. Efter mycket tappert kämpande så blev de rejält trötta vid halv tio båda två på samma gång. Alva somnade på rekord tid, jag tror inte det hann gå mer än 15 sekunder (jag överdriver inte) men Anton han var helt otröstlig och ville verkligen inte sova fast han ville inte vara vaken heller. Efter mycket skrikande så somnade han till slut i alla fall.
Imorgon väntar mera kalas då Alvas små dagiskompisar kommer och festar loss. Oj,oj, oj jag undrar just hur det kommer gå.
Får visa lite fina presenter och annat mums som jag bakade nästa gång.

Jag älskar dig hjärtat!

Kram Mamma

4 kommentarer:

Anonym sa...

Stort grattis till Alva. Det verkar ha blivit ett lyckat kalas. Jättefina bilder. Man blev verkligen sötsugen. Jag kan knappt fatta att Alva blivit så stor. Hon var ju nyss bebis. Hoppas hon och Milton kan leka lite med varandra till sommaren. De verkade ju ha ganska kul tillsammans sist de träffades.

Ha det gott och hälsa hela familjen från mig.
Kram Kristina

BubbleLeeloo sa...

Hej Tanja! Du får gratta Alva från oss! Vad fint och mumsigt allt såg ut! Hoppas att barnkalaset blev lyckat! Försökte ringa dig i veckan men jag får väl försöka någon annan dag igen... Ha det bra! Kram Anneli

Anonym sa...

Oj, vad mycket gott! Vad sugen jag blir!!!
Du tar så fina kort! Vill också kunna det!

Thesèse sa...

hej! Vad fint du ordnat o det lustiga är att ett kalas hemma hos mig ser nästan å pricken lika dant ut.. hihi.

under detta hittar du mina auktioner:
*Tilda ballerina,
*nåldyna,chabby chic,tilda