08 mars 2009

Gamla mönster.

För ett tag sedan budade jag hem ett gäng äldre mönster på Tradera.Har egentligen ingen som helst aning om det är lätt eller svårt att sy från dessa mönster men jag tyckte att det skulle vara kul att sy något till mig själv.
Det finns dock en sak som jag är lite nervös för och det är hur man ändrar i mönstret när det inte passar, det kan jag nämligen inte ett dugg om. De flesta av dessa mönster har storlek 40 och något enstaka är storlek 36. Kändes som att stl:40 kunde passa bättre eftersom de var mycket spinkigare förr! ;)
Jag väntar väl in den nya symaskinen innan jag börjar sy någon klänning.

Imorgon hoppas jag kunna visa ett par långa Tildor som jag har sytt på beställning. Den ena har varit klar ett tag men bilderna blev så mörka så jag måste fota i dagsljus.
Nu ska jag kika på "Beck" och mumsa på lite godis för imorgon är det slut med sådant, då ska jag börja mitt nyttiga liv igen!

4 kommentarer:

Kristina sa...

Du måste skrivit kommentar till mig samtidigt som jag satt och skrev till dig. Jag gillar Angelina mer nu när hon är lite mera stylad, lite mera sminkad osv. Förut var hon lite för tuff för min smak. Jag har inte sett den där filmen men tack för tipset. Det var länge sedan jag såg en bra film, så alla tips är välkommna. Fina mönster du budat hem från tradera. Hoppas du visar upp vad du syr. Verkligen superkul med äldre mönster. Verkar det vara svårt att sy vuxenkläder i gämförelse med barnkläder?

Kram K

rino sa...

å vad snygga! jag blir särskilt sugen på den nere till höger...

Jämför mönsterdelarna med nåt du har som du vet passar.
Klart du måste sätta tänderna i dom här!

rino sa...

jag menade jämföra med mönsterdelar från nåt du sytt tidigare!
ang overlock så har jag en bernina 800DL. Jag har aldrig provat ngn annan men är supernöjd med den här. Tyst och stark o aldrig några problem. Saknar en utförlig manual dock. Har du kollat på sysidan.se, där finns många overlocktips

mig & alice sa...

Hej vännen!!

Vad roligt...jag läste att du fått beställning av någon som hittat dig via mig :-) Suuuuperroligt, nu ska du se att det sprids och snart får du inte göra något annat än att sy hihihi.
Men du...hade du hittat de där underbara bruna stövlarna på have2have??

Såna har jag letat efter!! Och 190 kr bara?? Måste gå in och kika :-).

Ska bli roligt att se hur Dessa långTildor blir :-).
ha det så bra vännen.
Kraam
Melinda