30 september 2009

Barcelona here I come!

Den senaste tiden har jag varit dålig på att uppdatera bloggen. Först var jag sjuk en vecka och sedan när jag började jobba igen fick jag migrän i två dagar. Det var ju toppen.

Nu så var det barnens tur att bli sjuka. Lilla Anton började, vi trodde att det var en tand som var på väg upp för han fick feber en kväll och tog sig för munnen och sa : "Ont"!
Men det visade sig sedan att halva dagiset hade fått höstblåsor (det som förr hette : Mul- och klävsjukan). Hurra!

Så nu har han gått runt i flera dagar och varit grinig och knappt kunnat äta. Stackarn!

Detta visste vi ju inte när Anton hade sitt två års kalas eftersom det var första dagen som det egentligen bröt ut. Nu hoppas jag att vi inte har lyckats smitta resten av familjen.

Nåja, idag blev barnen hämtade av morfar eftersom jag och sambon skall åka till Barcelona i fem dagar tillsammans med två kompisar.
Det ska bli riktigt kul eftersom jag inte har några direkta förväntningar och resan kom spontant och är inget man egentligen har gått och väntat på.

Och trots att jag tycker att jag har två underbara och gulliga barn så känns det skönt att det bara är vuxna som åker med på resan.

Det ska bli skönt att rensa tankarna, slippa stressa och bara kunna njuta!
Gå omkring och kolla på sevärdheter, kanske slappa i solen, äta tapas, gå och shoppa, kolla när Zlatan spelar fotboll................ja,det är mycket som ska göras!

Så nu blir det alltså ett uppehåll här i några dagar antar jag, om jag mot förmodan inte kommer åt en dator och har tid över men på något sätt tror jag inte det.

27 september 2009

Anton 2 år!

Idag har den här lilla prinsen fyllt 2 år!

Det är så konstigt när man ser på de små nyfödda bebisarna och försöker föreställa sig hur de ska komma att se ut så är det bara helt omöjligt.
Men när man tittar tillbaka på bilderna så är det ju så självklart. Man ser ju likheten på en gång.

Anton är verkligen min lilla sötnos, mormor säger att han är min favorit men det förnekar jag bestämt även om jag visst skämmer bort honom extra eftersom han är minst.Men han är också världens gosigaste kille som gärna sitter still i knät eller klappar en på kinden när man ska sova. Han delar också mer än gärna med sig av sina härliga pussar som oftast är kryddade med både snor och dreggel.

På översta bilden är Anton alldeles ny och på detta foto är han 1 år.

25 september 2009

Min första award!

Av Therese, som har bloggen "Stygn med stil" , fick jag den här fina utmärkelsen! Tackar så hemskt mycket!

Nu var det ju så att man dessutom skulle skriva tio saker om sig själv, sådant är aldrig lätt tycker jag och därför har jag dragit på detta i några dagar men nu ska jag i alla fall försöka avslöja några här.

10 saker om mig själv :

#1 : Jag är en notorisk nagelbitare (som trots detta har en låda full med nagellack).

#2 : Jag har haj-skräck (detta kan drabba mig både när jag badar i en liten insjö här i Sverige eller till och med en gång i simhallen).

#3 : Jag älskar saltlakrits.

#4 : När jag var tonåring spelade jag elgitarr i ett tjej-rock band.

#5 : Jag tycker aldrig att jag gör någonting tillräckligt bra.

6# : Ibland känner jag mig ensam.

7# : Jag älskar rock-musik. Gärna gammal hederlig åttio-tals rock.

8# : Jag gillar att läsa böcker (fast numera blir det mest ljudböcker i bilen).

9# : Jag slår hellre ur underläge än överläge.

10# : Jag är en jäkel på Singstar.

Jaha, det får vara dagens avslöjanden.
Nu skickar jag denna award vidare till dess tre kära bloggerskor :

20 september 2009

De Tre Musketörerna.

Igår kväll var jag på Stadsteatern och kollade på "De Tre Musketörerna".

Jag hade bokat före sommaren som en liten födelsedagspresent eftersom jag fyllde år förra helgen. Det var jag, sambon, min lilla syster och hennes sambo som hade en helkväll på stan. Vi började med att äta på "Texas Longhorn", en favorit.

Visste egentligen inte så väldigt mycket om föreställningen innan men jag blev vare sig uttråkad eller besviken! Vilken show!
Om ni gillar musik, kanske mest då 80- och 90-tals musik, eller kanske mest Rock n´Roll ja då måste ni gå och se den. Jag tyckte att den var superbra!

Visst, jag var ju såld när jag såg vilka låtar som skulle spelas och att två av dessa var Europe-låtar gjorde ju inte saken sämre. Nu kanske inte dessa två låtar framfördes helt klanderfritt med tanke på att ingen har en lika ljuvlig stämma som Joey men jäklar vilket ös det var på vissa av låtarna. Det sjöngs låtar av Madonna, Prince, Bon Jovi och en massa andra.

Den bästa låten som framfördes var dock ingen rocklåt utan till min förvåning så blev min favorit Madonnas "Live To Tell". De två som sjöng gjorde det med sådan inlevelse så att jag blev tårögd.

De läckra(?) killarna på bilden, tillika musketörerna, spelades av : Andreas Kundler, Johannes Bah Kuhnke, Fares Fares och Leif Andreé.

18 september 2009

Långväga Paket.

Idag var det kul att gå till brevlådan!
Jag hade nämligen fått mitt paket som kommer långt här ifrån, var tvungen att öppna det på en gång. Det var en (liten) bunt med tyger som jag hade beställt från Superbuzzy.com.

Jag har länge tänkt beställa tyger därifrån men det är ju inte så billigt, och dessutom blir det ju en del i fraktkostnader med. Men nu skulle jag ha lite roliga tyger till ett speciellt projekt och då var jag ju bara tvungen att beställa ett gäng härliga barntyger därifrån.



Två små bitar med ett härligt tyg i rosa och gult med Rödluvan och Vargen.

Det här blev jag också förtjust i så det beställde jag en lite större bit av. Små söta grisar och svampar (jag gillar svampar).

Sedan blev det två bitar rosa och blått tyg med små, söta nallar på.

Nu behöver jag bara komplettera med lite saker för att kunna påbörja projektet. Jag behöver lite special grejjor så det kanske tar ett tag till innan jag kan börja, i varje fall med den raket fart som jag har!


Jag fick med två spännande godisar som smakade gott!

Känner att jag är tvungen att dementera lite av mitt förra inlägg. Det första tipset kan jag nog inte stå för längre. Jag skulle titta lite på hur det gick för Bret när han dejtade men nu var det en helt annan säsong än den jag såg i onsdags. Den här omgången var i alla fall väldigt pinsam. Det var bara en massa bimbos med stora bröst som gjorde bort sig.

Hmmm, inte för att de jag såg i det förra avsnittet var smarta men de var inte riktigt så pinsamma som dessa. Nej,men mitt andra tips återstår. Jag försöker tvinga mig själv att inte gå in och titta på en massa avsnitt på nätet utan hålla mig till nästa onsdag då del 5 visas.

Idag har jag knappt tittat på TV. Det kan bero på att familjen har varit bortresta sen i torsdags morse och jag har haft fullt upp med annat. Jo,jag lovade att ta det lugnt eftersom jag var sjuk och det gick ju första dagen då jag hade feber. Igår påbörjade jag ett litet projekt som jag var tvungen att göra färdigt idag! Det tog ett bra tag så nu är jag trött och har ont i ryggen.

17 september 2009

Nya TV Favoriter.

När man är sjuk så måste man ju bara hänga lite framför TV:n.
Igår började dagen med feber, halsont och huvudvärk så jag la mig i soffan. Zappade runt tills jag hittade en reality-show som fångade mitt intresse.

"Rock Of Love" hette den och visades på TV400 (vilket måste betyda att den är superbra).
Där kan man följa Bret Michaels från rockgruppen "Poison" när han letar efter kärleken. Ha,ha......det var jätteroligt! Det kändes dock lite pinsamt (nähä?) och egentligen skulle man inte vilja se sina gamla idoler ,som ändå var rätt snygga och fräscha "back in the days", bli gamla och pluffsiga och egentligen rätt patetiska.

En av dessa bilder ska vara ny och en gammal. Gissa vilken?
Det går egentligen inte eftersom den nedersta bilden, som är den nya, är så retuscherad för när jag jämför den med hur han såg ut i dokusåpan så stämmer ingenting.

Nåja, nog om tramsigheter nu. Senare på kvällen när sambon kom hem hade han med sig vår nya TV som vi ska ha i sovrummet. När vi ställde den på plats så började en ny serie i kanal 1 (eller okej, ny för mig eftersom det var fjärde avsnittet som visades) men i alla fall.

Jag blev helt biten!

En superhäftig, amerikansk. mysig vampyr serie där våra egen Alexander Skarsgård är med.
Jag gillade den skarpt! Så skarpt att jag var tvungen att gå in och kika på del 1-3 också så nu är jag helt uppdaterad.

Om du klickar på bilden kan du även se och höra den coooola musiken! Det är extra bra med serier som har bra musik!

Nu när jag har visat dessa sidor av mig som inte alls passar ihop med att jag syr Tilda-figurer, gillar inredning och liknande så kanske ni blir helt chockade. Men inte för mycket hoppas jag. det finns ju två sidor på ett mynt!

16 september 2009

Beställd kanin.

En stor Tilda kanin beställdes för ett tag sedan och nu när jag ändå ligger i soffan så kunde jag sy dit de sista stygnen.

Beställaren visste precis hur hon ville ha den och den är en blandning av lite olika kaniner som jag har visat här på bloggen och jag tyckte att den blev riktigt fin!

Nu sitter jag här och väntar på om beställningen ska få godkänt eller inte. Det är alltid lika spännande. Det känns som att jag alltid försöker vara så noga men man vet ju ändå inte, alla har ju så olika smaker och förväntningar.

Nåja, jag är alltid beredd på att ändra på saker om det visar sig att det blivit helt fel.


Det kändes lite ovant att sy Tilda-figurer igen. Fast jag har en hel bunt liggandes här hemma som ska stoppas och sys ihop.

15 september 2009

Sjuk.

Jodå, jag har överlevt kryssningen till Mariehamn. Jag har dessutom överlevt att bli ännu ett år äldre men nu däremot så har jag blivit sjuk. Halsont, huvudvärk och lite feber. Är inte det typiskt!

Jag är hemma och slappar framför tv:n. Hittade ett roligt program med min gamla idol från "Poison". Vilken tur att de visar en hel massa avsnitt på rad. Nu kan jag ligga i soffan (som syns på bild här ovanför) tills det är dags att hämta ungarna på dagis. Jag fick dit dem hela och rena eftersom det var fotografering idag. Jag är lite nojjig över hur det har gått för Alva har tre tidigare dagisfoton varav två som jag är missnöjd med. Visst, kanske är jag petig men det är i så fall för att jag gillar att fota själv. Jag vet inte.

Men sist blev jag jättesur för på det kortet ser det ut som han ett stort ärr tvärsöver hakan. Det tycker jag att man som en riktig fotograf ändå ska se och kunna fixa till. Det var någon reflex från skärmen antar jag men i alla fall.

Anton fick lite gelé i håret och verkade bli nöjd. Så roligt att se. "Titta pegel" sa han och gick fram till hallspegeln och flinade.

11 september 2009

Cruising.


Idag ska jag åka på en liten utflykt! Ska åka lite båt.
Det är en 24-timmars kryssning som några på jobbet har dragit ihop, det ska bli lite roligt eftersom det var flera år sedan sist.
Förr i tiden (när man var ung) då åkte vi på kryssningar hela tiden. Tillslut blev det lite tjatigt även om det var riktigt skoj för det mesta.

Nu är man ju en sliten tvåbarns mamma så nu är jag lite orolig för hur jag ska orka vara vaken ikväll, speciellt eftersom det blivit lite för lite sömn denna veckan när Anton har varit sjuk. Dessutom undrar jag hur jag kommer tåla alkoholen. Det är tur att spriten till havs inte är lika stark som i land! Så brukar det kännas i alla fall vad jag kommer ihåg.


Nu till något helt annat.
Igår var jag och prövade lite skor som jag sett på reklam i tidningen. Jag har ju lite svårt att hitta skor som passar men eftersom jag tyckte de var så snygga så tänkte jag att det ändå var värt att pröva.

Först prövade jag dessa skönheter.

Tycker att de var jäkligt tuffa med lite nitar, rynk och remmar. Jag gillar verkligen rynk på skor just nu. Jag kunde faktiskt ha dem men de var inte superbekväma att gå runt i.

Så istället fick dessa stövlar med lite kortare skaft följa med mig hem.

Om man vill kan man fälla upp kanten som är nervikt så att de blir lite högre.Behöver jag förklara att jag är lite svag för dragkedjor (bara jag slipper sy i dem själv).

Skorna sitter perfekt, tyvärr passade de inte riktigt till min outfit som jag tänkte ha ikväll så dessvärre fick de stanna hemma och istället fick mina favorit stövlar följa med mig (med rynk så klart).

Åh,va kul det ska bli att stuffa lite på dansgolvet. Bara de spelar annan musik än dansband så är jag nog nöjd!

09 september 2009

Snuvad.

Härom dagen så var jag inne på min favoritsida "Blocket" och kikade runt lite. Inte för att jag ville ha något speciellt utan bara för att fördriva lite tid.

Där har jag sparat några favoritsökningar och när jag tittade runt på dessa så dök denna möbel upp.

Ett härligt toalettbord. Specialimporterat från Frankrike.

Jag tittade på det och tänkte att det var fint men jag har absolut ingen plats för det. Skulle ha passat perfekt i våran sommarstuga (som vi inte har). Men sen tänkte jag att nej, det är för fint för att bara låta bli så jag hörde mig för men det var så klart redan tjingat! Priset var endast 500 kr vilket kändes billigt tycker jag. Så nu har jag gått omkring och känt mig snuvad i några dagar.

Nu till något helt annat. När jag kom hem från träningen för ett tag sedan (jo,innebandy säsongen har dragit igång igen) så skulle jag göra iordning en knäcke macka till mig.

Tog först lite smör och sen en skiva ost. Rätt var det var så slank osthyveln iväg och hyvlade av ca 1*0,5 cm stor (?) skinbit från tummen. Det var så äckligt. Den hängde liksom kvar på osthyveln och såg ut lite som ost förutom att man kunde se att det var några små hårstrån på den. Bläää........

Det har hänt mig förut att jag har hyvlat av mig en bit av knogen på tummen men nu var det mellan knogen och knotan som sitter nedanför. Konstigt, för där är det ju inget som sticker upp.

Nu svider det som bara den. Stackars mig........................

08 september 2009

Feber - paus.


Lill-killen har varit sjuk (eller är fortfarande) med hög feber och snor. Som tur är verkar det i alla fall inte vara svininfluensan.
Men jag har jobbat och vabbat om vartannat, Matte och jag har delat lite på dagarna så att vi båda har fått lite gjort på jobbet i alla fall.

Anton har självklart varit rätt så gnällig och haft hög feber men det lustiga med små barn är ju att direkt man har gett dem en liten Alvedon så blir de pigga och far runt som små raketer.

Det som har varit mest jobbigt är att nätterna har varit stökiga. Imorse vaknade han klockan fem och var arg och pratade om en boll. Jag vet inte vad han menade, kanske hade han drömt.Men nu är han i alla fall ganska frisk så imorgon blir det dagis igen.

I övrigt så har jag spelat innebandy, varit på kräftskiva och sedan håller jag på med en beställning på en stor Tilda kanin. Det är kul!
Var längesen jag sydde Tilda-figurer så nu är man sugen igen. Vi får se om jag passar på att sy någon mer när man ändå är igång.
Sedan har jag några till möbler på gång som jag ska fixa till men måste bara hitta tid till det. I helgen ska jag nämligen på en liten utflykt!

02 september 2009

Nina-ninna-nini-nanna-nini-nanna-na-nina......

Hoppas ni sjöng nu när ni läste överskriften...........
Min syster Nina trodde att den här sången var om oss. Ni vet Boktipset-visan.
Syrran heter ju Nina och mitt namn kunde hon inte säga så hon sa Nanna, ja alltså Nina och Nanna så sjunger de ju.
Okej, nog om det. Här kommer lite barnbokstips för er som är intresserade.


Den här fina boken ,"ABC Resan" av Elsa Beskov, gillar jag ju mest för att det är så fina bilder.
Men den är kul att läsa och barnen lär sig ju alfabetet.


Böckerna om Castor är en riktig favorit.
Det finns en rad olika varianter där Castor bakar, får punka, odlar , syr och mycket mer. Han har alltid sällskap av sin lilla kompis Frippe. Det roliga med dessa böcker är att man lär sig hur man ska göra olika saker. I boken där Castor får punka så lär man sig hur man lagar ett cykeldäck och i boken han bakar så finns det ett sockerkaksrecept i slutet av boken.
Så kul!
Och framför allt fina bilder igen.

"Stora boken om Den vilda Bebin" är en annan favorit.
Även om den är skriven med rim så är det jättekul att läsa och återigen är bilderna så fina. Hmmm........jag kommer nog på nu att det egentligen är därför jag gillar böckerna kanske?
Det är nog sant, böcker med fula bilder gillar jag inte att köpa, knappt ens att låna på bibblan.

Pija Lindenbaum skriver lite annorlunda men väldigt roliga böcker. Den här om Lill-Zlatan är kul och vi har även boken som heter "Kenta och Barbisarna" som är minst lika kul.
Här är väl bilderna inte direkt fina men inte direkt fula heller så det funkar.

Det här fina huset fick Alva av sin moster Nina.
Den innehåller fyra roliga böcker om Igelkotten & Mullvaden.
Hade varken läst eller sett dem innan men de var bra. Det som var extra kul var att moster Nina skulle spela Igelkotten i en barnteater-pjäs. Den var superbra och syrran glänste som vanligt.

En bok som jag definitivt inte gillar att läsa kommer nu.
Jag tror att det är den enda bok som sambon har köpt! Nej, det är det faktiskt inte, nu är jag orättvist. Men den är bara så äcklig och innehåller fula bilder.

Okej, den var ju perfekt för ändamålet (ha,ha) då Alva helt plötsligt fick problem med pott-besöken. Det bara låste sig, då fick man ta fram den här boken som terapi och sedan dess funkar det utmärkt.

01 september 2009

Sago-hylla.


Den här fina, bruna hyllan köpte jag på en loppis i Storfors i somras. Jag hade ingen riktig idé om vad jag skulle ha den till men kände att en hylla kan ju alltid vara bra att ha.


Den blev slipad och vitmålad och passar perfekt som förvaring av sagoböcker i Alvas lilla sovhörna.


Jag har varit så sugen på att pröva att texta lite på möbler men inte riktigt vetat hur jag ska göra. Nu har jag testat och blev hyffsat nöjd med resultatet.


Jag har oftast sett fransk text på möbler men tyckte att det kanske är krångligt att skriva "Godnatt sagor " på franska så det fick helt enkelt bli på engelska istället.

Imorgon tänkte jag att jag skulle visa några av mina favoritsagor ifrån hyllan.