31 juli 2009

Önskningar.

Det var länge sen jag skrev upp något på min "önskelista". Det kan ju bero på att jag är väldigt lätt att köpa presenter till (tycker jag själv) eftersom det känns som att jag vill ha precis allt !
Egentligen borde jag önska mig solsken eftersom vi håller på att regna bort här i "regnhöla" men sen tänkte jag att det är bara två dagar kvar sen börjar jag jobba så varför inte önska sig något annat.


Jag har länge velat ha ett par trädgårdsbyxor och för två år sen var jag inne på "Granngården" när vi var på semester och hittade ett par snygga. Problemet var bara att jag var höggravid och visste alltså inte om byxorna skulle passa. Kändes inte som att det var värt att chansa på vilken storlek jag skulle ha.

Nu har jag sett dessa skönheter från "Garden Girl" som ser så söta ut. Tror jag gillar trekvartslängden bäst (men det kanske blir långbyxor på mig som är rätt kort) men de finns ju även som hängselbyxor som kanske skulle vara snyggt det med!

Lyckades få till en action bild på Anton i sitt fina moln linne så jag var tvungen att få med det också.

30 juli 2009

Mera kändisar.

I tisdags så var vi med familjen och farmor och farfar på utflykt till Nora.
Solen sken och det var jättetrevligt. Jag gick väl inte in i så många affärer tyvärr men några i alla fall. Det enda jag kom hem med var en ny gardinkappa. Den var jättefin och jag tror att jag ska sätta upp den i köket men vi får se. Någonstans kommer den att hamna i alla fall.

Farmor Gunnel tyckte bestämt att vi skulle gå till Hantverkshuset lite längre ner på gatan men jag var lite tveksam för jag brukar inte gilla sådant men tänkte att varför inte hänga med.
Gissa om jag blev förvånad när jag steg in där. Blev tvungen att gnugga mig i ögonen för där satt två av mina Tilda-figurer, två godnatt änglar, på en stege.

När jag vände mig om såg jag även ett tomtenisse-par som jag också har sytt. Det kändes lite konstigt men samtidigt lite smikrande.

29 juli 2009

Kändisar i krokarna.

I lördags så var hela familjen på en loppis i närheten av sommarstugan. Anton var så sur och grinig så jag kunde knappt titta på någonting. Fast pappa Mattias tog hand om honom ett tag så jag och Alva kunde fyndade en söt liten vit docksäng med hjul på.
Den behöver en ny madrass så den ska jag fota och lägga upp här när vi är hemma och det är fixat. Men den var jättesöt och jag har velat köpa en sådan ett tag nu så det var kul. Annars köpte jag bara en liten bok med mönster på lite dockkläder.

Innan vi skulle åka därifrån så hittade Anton en röd pulka som han testade och även en blå dockvagn som jag gärna skulle ha köpt om den inte hade varit lite för sliten och bucklig.
När vi stod där kom det fram en tjej och frågade om hon fick ta en bild på Anton, det visade sig att hon kom från Kristinehamnsposten. Självklart fick hon det och sedan fanns hans bild på baksidan av tidningen. Lite kul tyckte jag så klart.

På hemvägen stannade vi på en annan loppis och där hittade jag faktiskt ett fat som jag tyckte var gulligt.

Hittade även ett par koppar med fat, sex stycken var det, som jag köpte för 40 kr. Riktigt söta tycker jag.

25 juli 2009

Regnhöla.

Jaha, då har vi bytt Norrland mot Värmland. Vi kom hit sent på torsdagskvällen och jag kan inte skriva vilket som är bäst för båda har sin charm.
I Norrland hade vi mer "campingliv" eftersom huset är rätt så slitet men vädret var rätt okej. Visst regnade det ibland men det var en skur och sen blev det fint igen.
I Värmland är det mer "lyxliv" med varmt vatten, dusch, mikro, TV och allt sådant men vädret............ja herregud.............men det kan ju bara bli bättre hoppas jag. Igår hade vi lite sol faktiskt så riktigt hemskt är det inte.
Jag hade med mig ett par sandaler, ett par ballerina i tyg, ett par joggingskor och mina gummistövlar. På fredagen var jag ute och joggade så nu är mina joggingskor dyblöta, fick använda dem blöta idag med men det regnade ju lite så det gjorde ju ingen skillnad. Mina tygskor är lite blöta och dessutom är jeansen för långa om jag ska ha dem så idag när vi skulle på loppis så återstod...............ja just det...............gummistövlarna (sandalerna kändes inte som något alternativ).
Jag tror att vi får ta en sväng till stan (Karlskoga eller Kristinehamn) och se om de har några snygga skor till mig där.

Här kommer en liten sneek-peek på mitt sommar-projekt som jag pysslar med just nu. Hade tänkt att det var perfekt som "bil-pyssel" när vi skulle åka fram och tillbaka till Norrland en sådär 200 mil. Nu är det ju så att det blir en del uppassning på barn i bilen plus lite körande och de sista 40 milen hade jag ju sådan huvudvärk att jag inte ens kunde sitta upp normalt så det blev inte så mycket pysslande.

Dessutom hade jag problem med att komma igång då jag aldrig har virkat förut men nu efter säkert 20 försök så är det igång. Det är kul men samtidigt lite jobbigt, men ska bli kul att se när det blir klart.

22 juli 2009

Jag vill också kunna dansa......


Tävling.

Hittade nyss till en blogg via en tävling. Har inte varit med på någon tävling nu på ett tag men kände att det är dags att testa min (o)lycka igen!

Ett fint smycke kan man vinna hos Lillofant.

När jag ändå pratar om tävlingar så kan ni hålla utkik här på min blogg när jag närmar mig 5000 besökare, då tänkte jag nämligen ha en tävling jag med!

21 juli 2009

Hello Kitty Klänning.



Igår kväll sydde jag färdigt en klänning till Alva som jag började på innan vi åkte till Norrland.
Det enda som var kvar var bara att fålla upp den och sy på den lilla spetskanten. Var ju snabbt jobbat men eftersom jag började känna mig krasslig redan innan vi åkte så orkade jag väl inte med det helt enkelt.



Jag hittade mönstret hos Made By Rae och jag tyckte att det var så fint. Mönstret kallas för "Spring Ruffle Top" och egentligen började jag med en topp till mig själv men jag blev inte riktigt nöjd så jag tänkte förlänga den till en klänning men sen kunde jag ändå inte bestämma mig. Tycker dessutom att det är lite knepigt att sy kläder till mig själv när jag inte har någon provdocka, då är det lättare att sy mindre kläder, då har man lite lättare överblick över plagget.

Nåja, jag blev i alla fall mycket nöjd över denna och Alva ville genast ha den på sig men jag sa att vi skulle packa ner den i resväskan så att hon kan ha den i Värmland och det gick hon konstigt nog med på!

Vi får se om vi åker imorgon, sambon är lite krasslig nu men jag hoppas att det ordnar sig.

20 juli 2009

Lite mer Norrlandsbilder........

Eftersom jag gillar Norrland så mycket så måste jag bara pressa in lite fler bilder här på bloggen trots att jag nu har återvänt hem. Nu är ju detta inga typiska Norrlandsbilder kanske men det är bilder från "mitt" Norrland i alla fall. Nu kanske det är några som läser min blogg ibland som undrar varför jag skriver mitt Norrland men jag är ju faktiskt halv-norrlänning (om man nu kan vara det) men min mamma är från Norrland och jag förstår faktiskt Pitmåle väldigt bra måste jag säga!


Här är lite bilder som jag fotade på "slakthuset". Ja, det låter ju grymt men morfar var en jäkel på att jaga och han kunde flå och stycka älgar och fåglar och annat de jagat.


När jag var liten tyckte jag att det var rätt läskigt och jag kommer ihåg en jul när jag tittade ut genom fönstret och fick syn på en jättefin fågel som satt i ett träd precis utanför. Ropade så klart på mamma som kom och tittade och sekunden senare brann det av ett skott och sedan kom morfar upp och la en fin svart och blank Orre på lite tidningspapper på bordet. Vilket trauma. Gissa om jag hade lite ångest ett bra tag över att det var mitt fel att den råkade sluta sina dagar just där och då.


Gamla rostiga sågar och den gamla dörren som stängs med en tjock, kraftig och rostig kedja.

En gammal slipsten som både är rostig och full med mossa.

En dag så var det ett väldans oväder. Det inte bara öste ner utan det åskade och blixtrade så man nästan blev lite rädd. Dessutom så började det dessutom hagla, det var längesen jag såg det. När jag sedan gick ut för att besöka dasset blev jag så förvånad för på baksidan av huset såg det ut som det låg en massa snö men det var en massa fina, små isbitar som låg där mitt i sommaren. Det såg rätt så kul ut!

Sedan så måste jag bara avsluta med att visa min egen lilla Norrlänning. Han smälte så fint in i den lantliga miljön i sin skogsmulle-outfit. Dottern därmot vill ju bara ha klänningar så hon trotsade myggsvärmar (det fanns som tur var inte så mycket mygg) och envisades med att vara ha klänningar under hela Norrlandsvistelsen.

Det var en liten hälsning från Norrland. Nu mår jag lite bättre i alla fall även om jag tror att jag har haft huvudvärk lite varje dag hela veckan. Suck! Men nu måste det ju bara vända!

Om någon dag så bär det vidare till Värmland istället!

16 juli 2009

Norrland

Nu är vi i lugna Norrland på semester. Hade tänkt blogga på en gång vi kom upp hit eftersom jag visste att de satt upp en ny Telia-mast i närheten så att dator och allt skulle funka. Förr så kunde vi inte ens ringa med mobilen , eller jo om vi gick två kilometer upp på en hög backa så kanske vi hade lite täckning.
Trots denna teknikens under så blev det ju några dagars glapp i alla fall, jag blev nämligen sjuk.

I söndags morse påbörjade vi resan och för ovanlighetens skull hade vi bokat in en hotell övernattning i Umeå eftersom det var första gången barnen (Alva 4 år och Anton 1 år,10 månader) skulle åka bil så långt. De var underbara i bilen och resan gick hur bra som helst.

Jag hade däremot haft ont i halsen dagen innan vi skulle åka och kände även av lite magont som sen skulle visa sig vara någon slags magkatarr eller liknande. I alla fall, när vi skulle fortsätta resan vidare från Umeå dagen efter så fick jag förutom allt annat en mega stor migrän attack. Det var inge vidare att tillbringa ungefär fyra timmar i en bil som åker på knaggliga grusvägar med halsont, magkatarr och en hejdundrande huvudvärk. Jag knaprade i mig min migrän medicin så när vi kom fram kunde jag stappla från bilen och in i huset och lägga mig i soffan. Sen blev jag lite bättre, till dagen efter i alla fall då det hela började om. Låg i sängen nästan hela dagen och trodde att mitt huvud skulle sprängas (eller snarare ögonen eftersom det är de som gör ont när jag har migrän).

Knaprade i mig två migrän tabletter och vanliga alvedon men ingenting hjälpte, det var bara att ligga och lida. Min snälla familj gav mig kalla handdukar som jag kunde lägga på pannan och det lindrade åtminstone en tiondel av smärtan. När jag vaknade på morgonen dagen efter och kände att det inte riktigt hade gått över så tänkte jag att nu skiter jag i allt, de får helt enkelt skjutsa mig till närmaste sjukhus (typ tio mil bort minst) där de får ge mig en spruta med morfin eller bara söva ner mig för nu vill jag inte vara med längre. Men jag svalde två alvedon till och sedan gick det faktiskt bort. Halleluja!

Jag tror ingen som inte har haft migrän kan föreställa sig vilket helvete det är.......

Nu ska jag i alla fall passa på att njuta av de sista dagarna vi är här. Det är så himla lugnt och fridfullt och så härlig natur att man blir glad och lugn ända in i själen. Barnen verkar också vara överförtjusta, Alva har bosatt sig i min och syrrans gamla lekstuga (som är ca 20 kvm stor och byggd av min morbror och morfar) och Anton han springer runt och är glad. Okej, de är vakna rätt länge eftersom det aldrig blir riktigt mörkt men det bjuder vi på.

Självklart har jag med mig lite pyssel som jag håller på med lite ibland men det blir inte alltför mycket!

11 juli 2009

Semester.


Det blev visst väldigt tyst här på bloggen.
Jag trodde jag skulle få chansen att visa upp Alvas nya klänning som jag nästan har sytt färdigt, men det kom lite allt möjligt emellan.
Först blev jag lite sjuk (ont i halsen och nu ont i magen) och sedan har jag hållit på att måla om hallen. Det tog ungefär fyra timmar att måla hela vår hall kom jag fram till (alltså ett varv) och det behövs ju i alla fall två varv. Men det räckte ju inte heller! Eftersom jag är rätt velig av mig så dög inte den första färgen jag hade valt. Den hade jag strykit på två lager av men den fick ej godkänt så det slutade ju med att jag målade två varv till med en anna färg. Suck!

Sedan har jag packat och fixat för imorgon bitti så åker vi till Norrland. Hela familjen och mormor och morfar.
Vi åker upp till min mammas gamla föräldrahem och det är verkligen med betoning på "gamla". Förhoppningsvis kan jag visa lite bilder därifrån så ni kan få se, det är så mysigt!
Jag har även packat med mig en liten väska med pyssel, jag menar det är ju en rätt så lång bilresa plus att man vill ju inte få långtråkigt (som om man nånsin skulle få det med två små barn i släpåtåg).

När jag kommer hem vet jag i alla fall att jag ska sy i mitt nya pirattyg som jag fick i fredags! Det var verkligen superfint och jag har redan sett många plagg ute i bloggvärlden! Längtar redan till de små sköldpaddorna kommer!!

08 juli 2009

Alvas Moln Linne


Eftersom Anton fick ett moln linne så ska självklart Alva ha ett moln linne hon med. Det var ingen tvekan om vilken färg hon skulle ha på sitt, nämligen rosa.
Det blir ju oftast så när man har en liten tjej. Förut så försökte jag undvika att köpa rosa (även om jag själv gillar rosa) just för att det lätt blir att man nästan bara köper rosa kläder.
Nu när Alva är fyra år så bestämmer hon ju mest själv vad hon ska ha på sig och favoritfärgen är ju just rosa. Fast hon säger att hon gillar alla färger..................
Dessutom är det så att hon bara vill använda klänningar, en riktig liten tjej med andra ord. Nåja, om Alva är glad så är jag glad.


Idag ska jag äntligenmåla sista varvet i hallen, det ska bli så skönt när det är färdigt.

06 juli 2009

Utlottning.

Den här utlottningen vill jag jättegärna vara med i. Ja, man vinner inte hela det här vackra hemmet (tyvärr) men man har däremot chansen att vinna denna vackra blå-vita trasmattan.

Tävla du med hos : Granne med Selma.



05 juli 2009

Antons Moln Linne


Äntligen har jag sytt något på min nya overlock maskin! Som jag har längtat. Den har ju stått här hemma och väntat men jag har tvingat mig själv att prioritera.
Först sy färdigt fröknarnas sminkväskor, sy en beställd solhatt och slutligen måla om i hallen. Okej, hallen är ju inte riktigt klar, det behövs en strykning till men det får vänta lite. Jag menar färgen måste ju torka ordentligt innan man målar det sista lagret.

Nåja, i alla enkelhet tänkte jag att det lättaste att sy måste ju bara vara ett linne.
Det är litet, behövs bara två delar tyg och tre muddar, och sedan är det bara att sy ihop. Mmmmmm...........trodde jag i alla fall.
Efter lite ändringar så blev linnet i alla fall klart. Det blev inte superbra, inte superdåligt men helt okej!
Det var riktigt kul att sy med overlock maskin, synd att det tog så lång tid att skaffa den bara. Fast jag är väl inte helt nöjd ännu men det blir jag nog när jag blir säkrare på den.


Jag fick tyvärr ladda upp små bilder bara, vet inte om det är något fel på blogger men jag lyckades inte få upp dem annars. Konstigt, gör allt precis som förut. Ni kan klicka på dem för att se dem lite större.

03 juli 2009

Husvagnar i brevlådan.


Idag börjar min semester så vad kunde inte vara mer perfekt än att detta tygpaket låg i min brevlåda när jag kom hem!
Sprillans nya husvagnssemester från jnydesign. De var så himla fina! Jag ångrar mig riktigt just nu att jag inte beställde alla fina färger som fanns, det gröna såg så fint ut men det är slut liksom det turkosa!Kolla på denna bild från hennes blogg, visst är alla tygerna superfina!?

Nu ikväll måste jag bara kicka igång min nya overlock! Jag har studerat bruksanvisningen (ja,jag är sådan som alltid vill kolla bruksanvisningen innan jag gör något) så jag hoppas det ska gå bra och att jag ej är för trött.