30 april 2009

Solhatt

Nu har jag äntligen fått tag på ett mönster till en solhatt, hittade det i det senaste numret av "Ottobre"! Åh, så roligt, jag har verkligen velat sy en sådan länge nu.
Egentligen har jag inte tid att börja sy något annat än det lilla projekt som jag håller på med men jag var bara tvungen att sy en solhatt.


Tänkte göra en testmodell men det gick så bra så att det blev egentligen inte en testmodell utan en riktigt snygg solhatt. Det var verkligen superroligt och eftersom jag bara sydde pyttelite fel så var det lätt att rätta till och resultatet blev jag jättenöjd med.

Alvas söta docka fick vara fotomodell eftersom jag sydde denna solhatt i den minsta storleken, nämligen storlek : 42.
Tyget är ett gulligt tyg med katter som jag gillar och fodret är ett av mina favorittyger.

I nästa inlägg får ni se en annan variant som jag sydde till Alva, nu ska jag bara hitta ett passande tyg till Anton också.


28 april 2009

Rosa Tilda Ängel.


Inläggen haglar inte just nu. Det har varit så mycket att göra känns det som, dagarna flyger förbi. Det kan också bero på att vår ena dator har gått sönder. Så klart var det den som jag kallar för "min", nämligen vår lap-top.
Som tur är har den inte helt gått sönder utan bara själva adaptorn och det tog mig nästan en hel månad men nu äntligen har jag beställt en ny.

Själva pysslandet med Tildorna har jag lagt lite åt sidan tillfälligt för jag blev så sugen på att sy lite kläder igen. Har sytt klart ett par små klänningar och dessutom en klänning till mig själv, kommer ett inlägg om den när jag fotat den.

Men den här Tildan har jag i alla fall sytt. Alva blev så ledsen varje gång jag skickade iväg Tildorna som var klara så denna fick hon, självklart ville hon ha en rosa.
Den ska ha en guldkrona på huvudet också men just nu hittar jag inte limpistolen så det får bli när den behagar att dyka upp igen.


Just nu håller jag på med detta projekt. Det är så spännande men samtidigt läskigt såklart. Vi får se hur det går, just nu ser det i alla fall ut på detta viset.


Jag ska jobba lite mer på det i helgen men jag var tvungen att ta en liten paus eftersom nya Ottobre damp ner i brevlådan och där fanns ett mönster som jag velat sy hur länge som helst men inte hittat något bra. Så det var jag bara tvungen att göra först. Har nu sytt två stycken och det var superkul! Ni ska få se, förhoppningsvis imorgon om jag hinner.

21 april 2009

Grattis!

Min sambos kusin har fått en liten son i natt! Grattis Kristina, Magnus och Milton!
Jag tycker att det var så roligt för igår fyllde deras son Milton tre år och klockan 16 gick vattnet, antagligen mitt i kalaset!
Kristina skrev dock på hennes blogg att hon minsann skulle knipa ihop så att de i alla fall fick varsin födelsedag. Och gissa vad, det gjorde hon, hela fyra minuter i alla fall så klockan 00.04 är det nya lilla miraklet född!
Nu bor ju vi i Stockholm och de i Karlskoga så det tar väl ett tag innan vi ses, fast förhoppningsvis inte alltfår länge, vi får väl ta och åka en sväng till sommarstugan och hoppas på att vi blir inbjudna att kika på den lilla killen. Känns ju som att Anton är liten men han kommer väl vara gigantisk när man jämför.

Är ledsen för att jag inte skrivit något här på ett tag. Har varit trött och har försökt sitta och sy och gjort allt annat som skall göras hemma.
Har i alla fall en ny lång Tilda-ängel att visa upp. Det blev en rosa, den blev till Alva.
Sedan håller jag även på med ett projekt till. Jag trodde att jag skulle slita mitt hår och skrika rätt ut under det projektet men hittills har det gått så bra att jag blev lite orolig. Det är också snart klart även om det bara är en testvariant, så snart kommer det lite mer bilder och inlägg hoppas jag!
Nej,nu ska jag hämta vildingarna från dagis. Hann hem en sväng innan och hade tänkt ut och springa men istället hamnade jag en snabbis framför symaskinen och datorn. Illa!

13 april 2009

Hoppsan......

Så det kan gå när man är trött!
Började skriva ett inlägg igår och råkade visst trycka på "publicera" istället för "spara" knappen.
Eftersom jag bara orkade lägga in lite bilder så såg ju det här inlägget lite lustigt ut. Hi,hi........nu kommer texten.

I söndags var vi på påsk-/födelsedagsmiddag hemma hos syrran. Fick verkligen supergod tre rätters middag som hon och sambon knåpat ihop. Sen var man proppmätt.
Här kommer lite bilder på lite födelsedagspresenter som hon fick av mig.

Dessa kuddar är egentligen inte några presenter eftersom jag fick tyget av syrran. Men hon frågade mig så snällt om jag kunde tänka mig att sy två kuddar av hennes tyg. De har nämligen samma tyg på sänggaveln hemma. Tyckte tyget var jättefint men eftersom det är ett möbeltyg så var det lite tufft att sy i. Resultatet blev dock helt okej tyckte jag, dessutom passade dem perfekt i vår gästbäddsoffa!


Lite bak attiraljer i rött!
Ett par mått (eller skålar), en stor vispspål och ett par kökshanddukar. Skålarna kommer från Lagerhaus.


Ett påskägg med "Beatrice Potter" motiv (som jag nästan inte vill ge bort eftersom jag tycker det är så fint), det var fyllt med godis och en liten smyckesask. Nu var det tyvärr inget smycke i asken för jag hade beställt tre böcker till henne men de hade ju inte hunnit komma eftersom det var påsk så istället printade jag ut bilder på böckerna och la i asken.


Två äggkoppar från Greengate med matchande ägg-ljus.
Hade egentligen köpt dessa i julklapp men det blev så många julklappar så jag sparade dem till födelsedagen istället. Det roliga var att till julklapp så fick jag två äggkoppar av henne och det var sånna här fast de var ljusblåa med röd kant istället.
Då var det svårt att inte berätta att jag köpt likadana till henne men andra färger!

Sist men inte minst så kom jag dagen innan middagen på att jag ju måste sy en väska till henne. Hon älskar färger och pippisar så vad passade inte bättre än detta tyget från IKEA.


När jag köpte det tyget visste jag egentligen inte vad jag skulle ha det till men tyckte att det var så fint. Det blev perfekt som väska eftersom det är av kraftig bomull. Nu skulle jag vilja ha en likadan!

10 april 2009

Dagis fåtölj.


Här är några bilder på ett special uppdrag som jag nu är klar med.
Dagiset som mina barn går på är ett föräldra kooperativ och det fanns en fåtölj som behövdes kläs om. Det var ett perfekt uppdrag för mig tyckte jag. Jag har aldrig gjort något sådant förut men det såg inte så krångligt ut.


En extra gosig kudde sydde jag till den också. Den fick lite dekoration med spets och världens sötaste träknappar! De hade jag köpt till en tröja som jag stickade till Alva när hon var liten men tyvärr var jag så lat så den blev aldrig ihop sydd.


Det jobbigaste var att sprätta upp det gamla överdraget, det var rejält sytt. Sen gjorde jag nya delar efter det gamla. Är ganska nöjd med resultatet även om det var lite svårt att fota.
Blir lite konstigt när man ska fota randigt.

Nu håller jag på att sy lite andra projekt klart! Tilda figurerna ligger lite på hyllan, ha ha..........men det ska de ju göra.


09 april 2009

Glad Påsk!


Önskar er alla en riktigt Glad Påsk!
Gillade dessa söta 6-pack med ägg ljus.


Den här söta (?) kycklingen är Alvas påskpyssel från dagis, självklart så heter den "Gullefjun".


07 april 2009

Tävling!

Blev sugen på att vara med i en till tävling där man kan vinna en jättefin sjal!



Vill du vara med och tävla, klicka på bilden.


04 april 2009

En sån härlig dag!

Oj,vilken härlig dag det har varit idag. Visst, när jag blev väckt i morse kändes det inte så lätt eftersom jag fortfarande är förkyld och hostig. Trodde faktiskt inte att jag skulle ta mig upp ur sängen men det gick!

Efter att jag ätit en ynklig frukost bestående av två skorpor och en halv kopp te så klädde jag på barnen och vi gick ut. Sambon var på promenad med Zelda och sen när han kom hem började han montera Alvas studsmatta som hon fick i födelsedagspresent. Det tog hela dagen,ha ha.......nästan.
Själv så krattade jag nästan hela vår gräsmatta. Det konstiga är att den egentligen inte alls är stor men eftersom vi har en sk. naturtomt så är den full av löv. Men jag lyckades faktiskt bli klar till slut. Matte sa just det att det var otroligt att vi var ute hela familjen, hela dagen tillsammans. Och det låter kanske konstigt men det brukar alltid komma något emellan. Kanske beror det också på att Anton kan gå omkring lite som han vill nu utan att man behöver kolla honom hela tiden och jag har inte innebandy matcher som jag måste åka till.
Det var verkligen superhärligt! Hoppas att det blir lika fint imorgon.


Den här fina kaninen sydde jag på beställning av en som hade varit inne här och sett mina andra kaniner. Den är nu färdig och skall skickas till hennes barnbarn!
Jag blir så glad när jag får sy beställningar. Det känns lite extra på något sätt. Men samtidigt som det är kul så är det också lite läskigt. Jag är sån att jag vill att det ska bli exakt enligt de förväntningarna som beställaren har. Fast jag brukar skicka bilder på det jag sytt när det är klart och så får de godkänna innan de betalar. Då kan man ju ändra på nått om de inte skulle gilla det de ser. Som tur är har det aldrig hänt, än så länge.


Tävling!

Sådär ja,nu är det dags att vara med i en ny tävling igen.

Skulle vara skoj att vinna en fin klänning till sommaren! Var med och tävla du med, klicka här.

Förresten så har jag nyss klickat hem en del tyger från Stoff&Stil. Tänkte att jag skulle pröva att sy en "fin"-klänning till mig själv. Vi ska nämligen på bröllop i Maj och det vore kul att sy nått eget. Det känns ju lite lovande så här innan jag har börjat men tyvärr har jag en känlsa av att det kanske inte kommer gå så bra. Man ska ju tro på sig själv och det gör jag men samtidigt har jag lite svårt att lura mig själv.


01 april 2009

April skämt?

Jag är ganska dålig på April skämt! Jag undrar faktiskt om jag ens någon gång har försökt lura någon på första April? Visst, man kan lätt tro att jag är en torrboll men egentligen är det så att jag blir så himla fnissig om det är nått som är roligt så det skulle inte vara nån idé att försöka lura någon för jag tror att de skulle förstå på en gång.

Däremot är jag nog ganska lättlurad själv. Kanske till och med så att jag är naiv men jag tror oftast det bästa om folk och tror alltså på att det de säger är sant.
Så istället för ett April skämt här på bloggen så blir det en snygg kille, det kan ju aldrig vara fel eller hur? Egentligen kanske inte just David Beckham är en av mina favoritsnyggingar men han är ju inte direkt ful. Enjoy!


Om ni tittar riktigt noga på bilden så ser ni något roligt! Någon som ser ? ;)

Presenter

Tänkte passa på att göra ett snabbt inlägg. Anton har sin näst sista inskolningsdag idag så jag har några timmar på alldeles egen hand. Typiskt nog så har jag då gått och blivit sjuk! Eller kanske inte så jättesjuk även om jag kände det så imorse men huvudvärk, snorig, halsont och ont i kroppen. Måste ha blivit smittad av de små dagisbarnen............
Så i stället för att vara ute och jogga så sitter jag en liten stund vid datorn. Tänkte att jag skulle visa några av Alva´s fina presenter som hon fick på sin födelsedag.

Först ut är en efterlängtad ryggsäck som hon kan ha när de går på utflykt på dagis. Innan har hon haft en liten, väldigt opraktisk liten väska som är köpt för en billig peng på H&M.
Den här nya fick hon av mormor och morfar och det är ju en klassiker i mini-modell. Undrar just hur många skolbarn i Sverige som har haft en sådan. Jag är i alla fall en av dem. Hade en klassisk blå om jag inte minns fel.

En liten nyckelring med Alva´s namn hängde redan på den.
Det bästa med dessa ryggsäckar är att de är smidiga och lätta att öppna och dessutom följer det med ett litet sittundelag! Kan ju inte bli bättre. Det svåra var bara att hitta den i rosa.
Sen måste ju Anton få en likadan också men det dröjer ju ett litet tag innan han ska ut på utflykt.